دان قهوه اسپرسو
دانه قهوه اسپرسو به چهار دسته روبوستا ، عربیکا ، لیبریکا و اکسلسا تقسیم میشود . دو دسته روبوستا و عربیکا بالای 90% بازار جهانی را در اختیار خود دارند .
ما در اینجا به توضیح مختصر دو دسته عربیکا و روبوستا میپردازیم .
دانه قهوه عربیکا
مشخصات ظاهری این دانه بیضی شکل بودن و بزرگ و خط شبیع S وسط آن است .
دانه های قهوه عربیکا معمولا در نقاط با ارتفاع بالا رشد میکندد و بارش بیشتر کمک به کیفیت بالاتر این دانه ها میکند .
قهوه های عربیکا به دلیل اسیدیته بالا و طعم ترشی که دارند محبوب ترین دانه قهوه در بازار جهانی محسوب میشوند .
قهوه های عربیکا عطر و طعم زیاد و پیچیده ای دارند و نسبت دانه های روبوستا کافئین کمتری دارند .
عطر و طعم دانه های عربیکا معمولا پیچیده بوده و ترکیبی از مرکبات و میوه ای و آجیلی میباشد .
کافئین دانه های عربیکا بسیار پایین بوده و برای کسانی که مشکلات قلبی و مشکلات معده دارند گزینه بسیار محبوبی میباشد .
قیمت دانه های عربیکا معمولا بالا بوده .
از این دانه ها برای تهیه قهوه ترک و نسکافه گلد استفاده میشود .
دانه قهوه روبوستا
مشخصات ظاهری این دانه گرد بودن و خط صاف وسط آن میباشد .
دانه روبوستا معمولا در نقاط ارتفاع پایین کشت میشود و به همین دلیل کشور های بیشتری میتوانند این دانه راکشت دهند .
دانه های روبوستا اسیدیته بسیار پایینی دارند و طعم تخی دارند و عطر زیادی ندارند .
دانه های روبوستا کافئین بسیار بالایی دارند و به همین دلیل یکی محبوبیت زیادی دارند .
قیمت دانه های روبوستا بسیار کمتر از دانه های عربیکا میباشد .
قهوه های ترکیبی
ترکیب دانه های روبوستا و عربیکا یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است .
به دلیل کافئبن بالای دانه های روبوستا و طعم پیچیده و ترش دانه های عربیکا ترکیب این دو گونه قهوه باعث به وجود آمدن یم طعم ملایم و خوب میشود .
از محبوب ترین ترکیبات این دو دانه میشود به ترکیب 70 روبوستا 30 عربیکا (کافئین بالا اما طعم ملایم ) و ترکیب 80 عربیکا 20 روبوستا ( کافئین متوسط و طعم کمی ترش ) اشاره کرد .